Socius

Meer dan alleen een woonruimte

Socius zet zich in voor een betaalbare en leuke huisvesting voor jongeren en bijzondere doelgroepen.

Dit doen ze door bewoners actief te betrekken in de transformatie en het beheer van de woonlocaties. Bij de Saffier zijn er gang-, technisch- en pandbeheerders en een locatiemanager. Deze medewerkers wonen in het gebouw zelf. Zo ontstaat er per locatie een hechte community.

Daarnaast streven ze ernaar om altijd een maatschappelijke bijdrage te leveren en een hoge bewonerstevredenheid te behouden. Dankzij de menging van bijvoorbeeld bedrijfsruimten voor de creatieve sector, horeca en stadslandbouw creëren de projecten een meerwaarde voor de wijk en de stad.

Het bijdragen aan de levendige gemeenschap en de dynamiek tussen de ouderen en jongeren is niet verplicht, wel gewenst.

Wonen in de Saffier betekent in de eerste plaats het zijn van een goede buur.

Met een goede buur bedoelen we bijvoorbeeld het groeten van je buren in de gang, een keer een kopje koffie doen met je ganggenoot of het organiseren van een leuke activiteit!

Heb je een leuk idee voor een activiteit? Neem contact op met Stichting Welzijn Saffier. We helpen je graag verder.

barbecue-saffierbewoners-park
Barbecue Tolsteegplantsoen Saffierbewoners

Wil je ook wonen bij Socius?

  • Voor de kamers zijn hospiteeravonden. Deze worden georganiseerd door de bewoners van de gangen zelf. Als er een kamer vrijkomt, worden 10 personen uit de inschrijflijst uitgenodigt om langs te komen. De inschrijflijst werkt niet op inschrijftijd, maar wie zich het snelste in kan schrijven. Dit kan soms een uitdaging zijn, want de lijst zit soms al binnen 2 minuten vol! Dus houd je mail goed in de gaten. Een tip: vaak schrijven mensen zich later nog uit en komt er weer een plekje vrij op de hospiteeravond. Dus zie je een volle lijst? Blijf dan af en toe toch nog even kijken op de pagina.
 
  • Voor de studio’s is er een ander systeem. Eens in het (half) jaar wordt er een informatie-avond georganiseerd. Hier leer je het gebouw en de mogelijkheden kennen en krijg je een rondleiding. Aan de hand van je aanwezigheid deze avond en een motivatiebrief wordt er een wachtlijst gemaakt. Als iedereen van de wachtlijst een studio heeft, wordt er een nieuwe avond georganiseerd en wordt er weer een nieuwe lijst gemaakt.

Wil je meer weten over het project van de Saffier of wil je jezelf aanmelden om hier te komen wonen? Klik dan hier!

Wist je dat?

Vroeger bevond zich in Socius gedeelte van het gebouw het woon- zorgcomplex Tolsteeg. 

Sinds augustus 2015 wordt dit gedeelte verhuurd aan jongeren. Er zijn nu:

  • 49 onzelfstandige kamers
  • 111 studio’s
  • 4 appartementen

De kamers, studio’s en appartementen zijn verdeeld over 5 verdiepingen. 

Wil je helpen met de website? Of wil je een leuk weetje, tekst of verhaal insturen? Stuur ons een bericht!