Kaffeetaria

Welkom bij het kloppend hart van de Saffier: Kaffeetaria.

Kaffetaria, de plek waar je als bewoner, wijkbewoner of zelfs voorbijganger lekker kan zitten en de koffie al voor je klaar staat. Kaffeetaria is opgericht door Floortje. Haar doel was om een plek op te richten waar jong en oud, bewoners uit de buurt, en bewoners van Socius en Portaal bij elkaar kunnen komen.

En waar kan dit beter dan in het gebouw van de Saffier? Bij Kaffeetaria kan je rustig met je laptop zitten en aan het werk gaan, socializen met je medebewoners, nieuwe wijkgenoten ontmoeten en natuurlijk genieten van een lekkere ontbijt of lunch. Je kan er zelfs terecht om air hockey of bordspellen te spelen (die hoef je niet eens zelf mee te nemen!). 

Kaffeetaria

“Als je actief jong en oud bij elkaar probeert te brengen dan lukt dat niet, maar als je gewoon een gelegenheid opent waar ze bij elkaar kunnen komen dan lukt het wel”

"Kaffeetaria is de ideale plek om te studeren of gezellig met huisgenoten of vrienden te zitten. Ze draaien de perfecte muziek voor een rustige, maar opgewekte sfeer. Er zijn genoeg stopcontacten en er is wifi. Het is de perfecte plek voor het lezen van een boek, thuiswerken of om gezellig bij te kletsen met de buurman. En nu ben ik zelf geen koffiedrinker, maar ik heb mij door meerdere bronnen laten vertellen dat de koffie echt heel goed is!"
Andrea in de Saffier
Andrea van Reenen
Bewoner Saffier
"Ik ben regelmatig te vinden in de Kaffeetaria. Het fijnste aan deze plek vind ik de chille werksfeer. Je kan hier rustig zitten om aan je schoolwerk of werkwerk te werken met het genot van een heerlijke vega wrap en een koffie'tje. Maar ook kan je hier komen om met vrienden bij te kletsen of in mijn geval om ze af te maken in airhockey. Wat natuurlijk ook niet vergeten mag worden zijn de bordspellen."
Abodi in de Saffier
Abodi Abd
Bewoner Saffier
Kaffeetaria

Hapje en drankje

Geniet samen van een heerlijk drankje of van een van de lekkere huisgemaakte hapjes. Naast een geopende laptop of studieboek, of heerlijk in het zonnetje met een mooi boek, een spelletje of een goed gesprek.

Dus kom gauw een drankje doen! Kaffeetaria is geopend van dinsdag t/m vrijdag, van 09:00 tot 17:00 en op zaterdag en zondag van 10:00 tot 17:00.

Kaffeetaria

Activiteiten organiseren

Kaffeetaria biedt nog meer mogelijkheden!

Je kan de ruimte van Kaffeetaria te gebruiken voor het organiseren van activiteiten. Kaffeetaria zoekt graag naar samenwerkingen met anderen.

Eerder georganiseerde activiteiten zijn:

  • Een bingo, georganisseerd door Club Queer
  • Een pop-up restaurant van Happeetaria (een groep studenten). Waarvan dee opbrengst daarvan naar het goede doel ging.

Weten wat er te doen is in Kaffeetaria?

Wil je helpen met de website? Of wil je een leuk weetje, tekst of verhaal insturen? Stuur ons een bericht!